### Algemene Voorwaarden
#### Inhoudsopgave
– Artikel 1 – Definities
– Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
– Artikel 3 – Toepasselijkheid
– Artikel 4 – Het aanbod
– Artikel 5 – De overeenkomst
– Artikel 6 – Herroepingsrecht
– Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping
– Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht
– Artikel 9 – De prijs
– Artikel 10 – Conformiteit en garantie
– Artikel 11 – Levering en uitvoering
– Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
– Artikel 13 – Betaling
– Artikel 14 – Klachtenregeling
– Artikel 15 – Geschillen
– Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
—
### Artikel 1 – Definities
In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
– **Bedenktijd**: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
– **Consument**: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer.
– **Dag**: kalenderdag.
– **Duurtransactie**: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid.
– **Duurzame gegevensdrager**: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
– **Herroepingsrecht**: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
– **Ondernemer**: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt.
– **Overeenkomst op afstand**: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, gebruik wordt gemaakt van technieken voor communicatie op afstand.
—
### Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
**Kijk Kies Koop B.V.**
Zuidzijde Haven 39a
4611 HC Bergen op Zoom
Btw: NL8625.14.502.B.01
KVK: 82548714
T (070) 217-3222
E info@kijkkieskoop.be
**Donder & Bliksem B.V.**
Waterpolder 2A
9992 Middelburg (België)
Btw: BE 0790.852.480
KBO: 0790.852.480
T +32 (0)50 190 008
E info@donderenbliksembv.be
—
### Artikel 3 – Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
Voordat de overeenkomst wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit niet mogelijk is, zal worden aangegeven waar de algemene voorwaarden kunnen worden geraadpleegd en dat deze op verzoek kosteloos worden toegezonden.
Indien naast deze algemene voorwaarden specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, prevaleert de voor de consument meest gunstige bepaling.
—
### Artikel 4 – Het aanbod
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de ondernemer niet. Elk aanbod bevat zodanige informatie dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.
—
### Artikel 5 – De overeenkomst
De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod.
—
### Artikel 6 – Herroepingsrecht
Bij levering van diensten, zoals tickets voor evenementen, is het herroepingsrecht uitgesloten conform artikel 8.
—
### Artikel 7 – Kosten in geval van herroeping
Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening. Indien de ondernemer de consument verplicht heeft tot betaling van een bedrag, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroeping terugbetalen.
—
### Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht
De ondernemer sluit het herroepingsrecht uit voor:
– Tickets voor evenementen, in overeenstemming met artikel VI.230 van het Wetboek van Economisch Recht. Deze tickets kunnen niet worden geruild, geannuleerd of omgezet naar een andere datum.
– Diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding die op een specifieke datum of periode plaatsvinden.
De uitsluiting van het herroepingsrecht wordt duidelijk gecommuniceerd tijdens het aankoopproces. De consument gaat hiermee expliciet akkoord bij de aankoop.
—
### Artikel 9 – De prijs
Alle prijzen in het aanbod van producten en/of diensten zijn inclusief btw. Kennelijke fouten in de prijsstelling binden de ondernemer niet.
—
### Artikel 10 – Conformiteit en garantie
De ondernemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst en aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid. Voor evenementen biedt de ondernemer geen garantie, tenzij het evenement door toedoen van de ondernemer wordt geannuleerd. In dat geval heeft de consument recht op een volledige terugbetaling.
—
### Artikel 11 – Levering en uitvoering
De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij de uitvoering van de overeenkomst. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument.
—
### Artikel 12 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Voor overeenkomsten die voor bepaalde tijd zijn aangegaan, gelden de specifieke voorwaarden zoals vermeld in de overeenkomst.
—
### Artikel 13 – Betaling
De door de consument verschuldigde bedragen dienen te worden voldaan binnen de aangegeven termijn. In geval van wanbetaling heeft de ondernemer het recht om redelijke kosten in rekening te brengen.
—
### Artikel 14 – Klachtenregeling
Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 14 dagen na het evenement schriftelijk worden ingediend bij de ondernemer. De ondernemer zal binnen 14 dagen reageren met een oplossing of een indicatie van de termijn waarbinnen een oplossing kan worden verwacht.
—
### Artikel 15 – Geschillen
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument is uitsluitend Belgisch recht van toepassing. Geschillen worden voorgelegd aan de bevoegde rechtbank van Gent.
Consumenten kunnen geschillen ook aanmelden via het Europees ODR-platform: [http://ec.europa.eu/odr](http://ec.europa.eu/odr).
—
### Artikel 16 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
Aanvullende of afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd of op een duurzame gegevensdrager aan de consument te worden verstrekt.